DBA Bilgi Sistemi - 0532 641 67 08
VGM Kantar Programı

DBA Bilgi Sistemi

DBA Bilgi Sistemi

dba bilgi sistemi ile konteyner tartımları bakanlığa bildirebilirsiniz DBA tartımlarında kullanabileceğin kantar programı ile güvenli bir şekilde bildirimlerinizi yapabilirsiniz.

Türkiye genelinde hizmet veren firmamız DBA kantar otomasyonunu ilk geliştiren firmasıdır.

DBA Bilgi Sistemi, konteyner tartımlarının yönetilmesi ve bu verilerin bakanlık veya ilgili kuruluşlara bildirilmesi için kullanılabilir bir platform olabilir. Bu sistem, tartım verilerini kaydedebilir, işleyebilir ve gerektiğinde raporlayabilir.

Kantar programları ise konteynerlerin güvenli bir şekilde tartılmasını sağlayan yazılımlardır. Bu programlar, tartım işlemlerini otomatikleştirebilir, verileri doğru bir şekilde kaydedebilir ve ilgili standartlara uygun raporlar oluşturabilir.

Bu tür sistemler ve programlar, taşımacılık endüstrisindeki işletmelerin ve yetkililerin DBA belgeleriyle ilgili gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olabilir. Ayrıca, konteyner tartımlarının güvenli ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayarak taşıma operasyonlarının verimliliğini artırabilirler. 

dba bilgi sistemi
dba bilgi sistemi
  •  
  • DBA Kantar Programı

  • Tüm ağırlık kantarlarına uyarlanabilir (Esit, Tunaylar, Baykon…).
  • Kantar giriş ve çıkış kayıtları (kantar fişi) oluşturulur, yazdırılır.
  • Ayrıntılı raporlar elde edilir.
  • Client-Server, Microsoft SQL Server altyapısı üzerinde çalışır.
  • Basit ve kullanıcı dostu bir ara yüzü vardır.
  • Kullanıcı yetkilendirme işlevi vardır. 

 Ulaştırma Bakanlığı DBA(Doğrulanmış Brüt Ağırlık) Konteyner Tartım ve Yetkilendirme Bilgi Sistemi Projesi ile bütünleştirilebilirlik

Web-Servis aracılığı ile aşağıda ayrıntısı bulunan metotları kullanarak E-Devlet üzerinden DBA Belgelerini ekleyip, iptal etme işlemleri gerçekleştirebilir. E-Devlet aracılığı ile eklenmiş olan DBA Belgeleri UDHB U-NET Otomasyon Sistemine kaydedilir.

  • Yetki Belgesi Kantar Sorgula: Firmanın yetki belgesi ve kantarlarının sorgulandığı metottur.
  • DBA Ekle: Doğrulanmış Brüt Ağırlık Belgelerinin aktarılması için kullanılır.
  • Liman Sorgula: Limanların sorgulandığı metottur.
  • DBA Belge Sorgulama: Bakanlık sistemine Aktarılan Doğrulanmış Brüt Ağırlık Belgelerinin sorgulanması için kullanılır.
  • DBA Belge İptal: UDHB Sistemine aktarımı yapılan Doğrulanmış Brüt Ağırlık Belgelerinin iptal edilmesi için kullanılır.
  • Bildirim Özet: Sorgulanan tarihteki kantar bazında geçerli ve iptal DBA Belge adetlerinin listelendiği metottur.
  • Servis Test: Servisin hizmet verebilecek durumda olup olmadığını sorgulamak için Bakanlık tarafından sağlanan servisTest servis metodu kullanılır.
  • Tahakkuk Sorgula: Her Ay Başında önceki ay UDHB sistemine aktarımı yapılan DBA belgelerinin bakanlık tarafından tahakkuku oluşturulur bu servis metodu ile oluşturulan tahakkuk bilgis firmalar tarafından sorgulanabilir.
  • Yöntem Tür Kodu Getir: Doğrulanmış Brüt Ağırlık Belgelerini aktarırken “turu” alanında yazılacak olan değerlerin sorgulandığı metottur.
  • Barkodlu Dba Belge Rapor İndir: Yöntem-1 veya Yöntem-2 belgesine sahip, tartım yapan firmalar tarafından, Bakanlık sistemine gönderilen geçerli Dba Belge lerinin matbu form olarak pdf formatında kaydedildiği metottur. Bu metotla tartım yapan firma Bakanlık Sistemine göndermiş olduğu DBA Belgelerinin karekodlu, barkodlu çıktısını alabilecektir.

UAB ile Firmalar arasında güvenli, karşı tarafın kim olduğunu garanti eden, minimum zamanda maksimum veri gönderilmesine olanak veren, hata kontrolü yapılabilen bir yapı kurulmuştur.

Temelde bağlantı ve haberleşme işlemlerini yöneten katmanlar, veri iletişimi için oluşturulacak servislerinin HTTPS protokolü ile iletişim kurmalarını öngörmektedir.

Firmalar DBA Kantar Programı aracılığı ile bu dokümanda ayrıntısı bulunan metotları kullanarak E-Devlet üzerinden DBA Belgelerini ekleyip, iptal etme işlemlerini gerçekleştirebilirler. E-Devlet aracılığı ile eklenmiş olan DBA Belgeleri UAB U-NET Otomasyon Sistemine kaydedilir.

Aktarılan DBABelgelerinin UAB tarafından ay başında önceki ay aktarımı yapılan DBA belgelerinin  “DBA Belgesi Kontrol Ücreti” tahakkuku oluşturulur. Tahakkuk Bilgisi SMS aracılığı ile Firmanın belirtmiş olduğu numaraya gönderilir. Ayrıca oluşturulan tahakkuk bilgisi firma tarafından web servisler aracılığıyla da sorgulanabilir. Tahakkuk numarası ile Vakıfbank veya Ziraat bankasına ödeme yapılabilir. Ödeme yapıldıktan sonrada ödemenin UAB sistemine aktarılıp aktarılmadığı bilgisi de web servisler aracılığıyla sorgulanabilir.

İlgili firmalarca eklenmiş olan geçerli DBA

Belgeleri talep eden Kıyı Tesislerinde Taşıma ve Yükleme İşlemi yapan firmalarca UAB tarafından yetkilendirmesi yapılarak E-Devlet üzerinden DBA Kantar Programı ile sorgulanarak doğrulama işlemleri yapılabilir.

Kantar Programı

DBA Kantar Programı aynı zamanda standart tartımlar içinde kullanabilirsiniz, kantar hareketlerini ve geçmişe dönük kantar raporlarını görebilmek için herhangi bir internet tarayıcısından www.onlinekantar.net  adresine giriş yaparak tüm kantar raporlarına ulaşabilirsiniz.

Kantar Programı İle E-irsaliye Gönderebilirmi ?

kantar programı ile eş zamanlı E-irsaliye gönderimi yapabilirisiniz.

Online Kantar Nasıl Çalışır?

Online kantarlar, geleneksel tartım kantarlarına göre daha modern ve bağlantılı şekilde çalışmaktadır. Nitekim, ürünleri veya malzemeleri tartmak için kullanılır. Ürünün tartılması için kantarın üzerine yerleştirilir veya bağlantılı bir konveyör sistemi kullanılmaktadır. Bu tartım işlemi, kantarın hassas sensörleri veya yük hücreleri tarafından gerçekleşmektedir.

Call Now Button